2015-2016

ARCHIEF

         Ons archief ...

Schooljaar 2015 -2016

LENTEKRIEBELS in 6B


De lente komt stilaan terug in het land!


De bloemen ontluiken en de vogels beginnen luid te fluiten. Volgens het bekende spreekwoord “In mei legt elke vogel een ei”, hebben de vogels nog wel even tijd alvorens ze aan het broeden gaan. Toch merken we dat door de zachte winter de vogels nu al bezig zijn met een plaatsje te zoeken om hun nest te bouwen. Daarom besloten de leerlingen van 6B onze gevederde vrienden een handje te helpen door nestkastjes te maken.


Zo hebben de vogels meteen een geschikte plaats om hun nestje te bouwen! Dankzij de schrijnwerkerij van de gemeentelijke technische dienst werden de planken op maat gezaagd zodat de leerlingen direct aan de slag zouden kunnen. Van zodra de planken klaar waren begonnen de leerlingen dus duchtig nestkastjes te timmeren in de klas. Hierin toonden ze zich van hun handigste kant want de resultaten zijn echt prachtig! Wanneer de nestkastjes in elkaar gestoken waren, kregen ze nog een likje verf om het geheel wat fleuriger te maken.


De leerlingen gaan hun nestkastje mee naar huis nemen om het een mooi plekje in de tuin te geven.


Laat ons hopen dat alle nestkastjes in de smaak vallen en spoedig bewoond zullen geraken!

Op verkenning in Hulshout

Naar aanleiding van het WO-thema “Welkom in onze gemeente” gingen de leerlingen van het 4de leerjaar op verkenning in Hulshout.  Ze ontdekten dat onze eigen gemeente heel wat te bieden heeft: ongerepte natuur in de Herebossen en de Netevallei, een modern sportcentrum, vele fabrieken in het industriepark, landbouwgebied, woonzones en een handelscentrum op en rond het Prof. Dr. Vital Celenplein. Bovendien zijn er in onze gemeente ook heel wat historische littekens bewaard gebleven, waarvan het Toreke en ’t Bergske de meest kenmerkende.

LETTERFEEST


Reden tot feesten in het eerste leerjaar want de kinderen hebben alle letters onder de knie. We vierden een echt letterfeest ! De kinderen werden op vrijdagnamiddag verrast door een bezoek van hun ouders, grootouders. Alle kinderen, alsook Rube en Rutje  werden gekroond tot letterkoning en letterkoningin. Samen met de ouders en grootouders zochten de kinderen tijdens de letterzoektocht alle aangeleerde letters in de school. Terug in ons klasje speelden we samen nog enkele letterspelletjes. De letterdiploma's werden uitgereikt en de kinderen genoten van het hele gebeuren en niet te vergeten van de letterkoekjes. Trots als een pauw gingen ze naar huis met hun letterdiploma, een zakje vol lettersnoepjes en op hun hoofd een prachtige letterkroon.


Dikke proficiat aan onze flinke kindjes, want ze hebben er hard voor gewerkt, zowel in de klas al thuis! We zijn SUPERTROTS op hen !


Juf Ellen en juf Ulrike


Ook wij hebben als school een minuut stilte gehouden ter ere van de slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem. De leerlingen kregen de kans een krijtboodschap te tekenen op de speelplaats.

Paasontbijt kleutersWoensdag 23 maart 2016 hebben onze kleuters weer genoten van een gezond paasontbijt.  Alle kleuters zorgden voor iets lekkers.  Het was een rijkelijk buffet met yoghurt, fruit, koude groentjes, boterhammetjes, beleg, pannenkoeken, pudding, nootjes…  Onze kleuters hebben heerlijk gesmuld, kijk zelf maar ;-)

Leesmarathon GBS Hulshout


Dit schooljaar hielden de leerlingen van de GBS Hulshout een leesmarathon ten voordele van de VZW ‘De Gambiavrienden’.  Dit is een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen armoede in Gambia, onder leiding van  Hulshoutenaar  Marc de Wever. Hij is in alle klassen een woordje uitleg komen geven over de school- en leefomgeving van de kinderen ginder.

Nadien gingen de leerlingen op zoek naar sponsors voor de leesmarathon. Deze is doorgegaan op beide vestigingen op maandag 18 april.


De actie was een enorm succes, want ze bracht wel 1770 euro op!  Met dit bedrag kan de VZW ‘De Gambiavrienden’ een nieuwe waterpomp installeren en nieuw schoolmateriaal aankopen.


Een dikke duim voor alle deelnemers die hieraan hebben meegewerkt!


Meer foto's:  klik hier

2015 - 2016

Bezoek fruitsorteerbedrijf

op stap met het 2e leerjaar ...

Bezoek aan het fruitsorteerbedrijf Van Hellemont !


Op donderdag  15 oktober  2015 gingen we met het 2de leerjaar op bezoek naar het fruitsorteerbedrijf.

Eerst kregen we met vertelplaten meer uitleg over het werk in de boomgaard.


Tijdens de appel-en perenpluk wordt hier heel hard gewerkt maar ook in de andere seizoenen moeten ze hier de handen uit de mouwen steken met het snoeien en beschermen van de bomen.


We leerden ook heel wat insecten kennen die er mee voor zorgen dat de bomen gezond blijven.

Daarna mochten we eens binnen in een koelcel piepen... brrr daar was het berekoud !!

In het kleine fabriekje keken we hoe de appels en peren een bad kregen voor ze de band oprolden. De mensen die de appels en peren moeten inpakken zijn dus heel voorzichtig om ze niet te kwetsen.


Toen mochten we nog proeven ook ! Drie verschillende soorten appels en 3 verschillende soorten peren leerden ons de smaken zoet en zuur beter kennen. We mochten stemmen en de meningen waren verdeeld! Sommigen houden meer van een zuurdere smaak en anderen vinden zoeter lekkerder.

De mevrouw vertelde ook het verhaal van prinsesje Prot ...


Dit prinsesje had altijd verschrikkelijke buikpijn tot ze fruit begon te eten. Vanaf toen voelt ze zich veel beter !

Op het einde proefden we nog 2 verschillende soorten natuurlijke fruitsappen uit echte jeneverglaasjes !


Onze voormiddag was geslaagd en we kregen nog een tasje mee met info en natuurlijk een heerlijke peer en een prachtig blinkende appel !!


Onze juf heeft ook een lieveheersbeestjesknuffel gekocht om de Medi-clowns te steunen.


Hij staat nu in onze klas en zo denken we eens aan alle kindjes die in het ziekenhuis liggen en minder geluk hebben ...

Op de site kan je al onze foto's vinden en bekijken ...doen !


De leerlingen van 2S en juf VickyDe foto's kan je hier bekijken: Foto's bezoek fruitsorteerbedrijf


Kindergemeenteraad 2015-2016Verkozen tot kindergemeenteraadslid:


-Lars Raeymaekers

-Julie Thevissen

-Pieter Van den Bosch

-Femke Goris

-Chayenne VerbistProficiat met jullie verkiezing tot kindergemeenteraadslid!Lees meer op de site van GVA:  http://www.gva.be/cnt/blatr_01924922/kindergemeenteraad-vindt-eerste-keer-plaats-in-hulshout