2018-2019

Archief van het schooljaar 2018 - 2019

Sterren voor Ethiopië

Ook dit schooljaar hebben de leerlingen van de GBS Hulshout een organisatie  gesteund voor het goede doel. We kozen voor ‘Sterren voor Ethiopië ’, een project van de VZW Siddartha.

Deze organisatie helpt kinderen die in weeshuizen verblijven en rioolkinderen.

Op de slotdag van dit project hebben onze leerlingen deelgenomen aan verschillende werk-winkels zoals o.a. dansen, toneel, knutselen... Dit allemaal in het kader van de Ethiopische cultuur. Nadien was er een toonmoment voorzien, waar ze elkaars werkjes konden bekijken.

De kinderen en hun familie hebben ook hun hart laten zien om zo gul te zijn voor deze wees-en rioolkinderen. We hebben in totaal € 1974,75 opgehaald.

Bedankt aan allen die een steentje hebben bijgedragen!


- Het leerkrachtenteam -

Uitstap naar het Museum voor Natuurwetenschappen

Het zesde leerjaar is donderdag 10 januari naar het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel geweest.


De gidsen hebben ons veel bijgeleerd over de prehistorie. Ze vertelden hoe men vroeger wapens maakte en hoe het leven toen was. We kregen daar ook een workshop en mochten zelf speerwerpen en vuur maken.


Na de workshops kregen we van meester Johan een rondleiding in de rest van het museum. We zagen onder andere fossielen van dinosaurussen die in België gevonden zijn. In de zaal van de mineralen zagen we de mooiste en duurste stenen ter wereld. In het museum is er ook een afdeling waar ze de evolutie van de dieren laten zien en waar je zelfs dieren van de toekomst kan bewonderen.


Aan het einde van de dag mochten we het museumwinkeltje bezoeken. Daar waren allemaal leuke souvenirs zoals stenen en knuffeltjes.

Het was een superleuke dag!


- Lina en Mila-Marie uit 6B -

Eetdag sneeuwklassen

December : feestmaand!

December : feestmaand! Een maand vol gezelligheid, lichtjes, cadeautjes, samenzijn, … Ook in 4C hebben we uitgekeken en afgeteld naar Sinterklaas en Kerstmis.


Vooraleer we dit jaar de Sint konden begroeten, mochten we naar een geweldig leuke en grappige show gaan kijken. En gelachen hebben we! Onder het goedkeurende oog van de zwarte pieten én de Sint hebben we daarna ons zang- en danstalent getoond. Dat werd beloond met een zakje snoep en een heleboel mooie cadeaus voor in onze klas.


Toen de Sint het land uit was, kwam Kerstmis in zicht. We hebben de kerstboom gezet en de klas aangekleed met leuke knutselwerkjes. Op de laatste schooldag van dit jaar mochten we naar de kerstmusical van de leerlingen van het 6de leerjaar gaan kijken. Die was prachtig! We sloten het jaar 2018 af met een kerstfeestje in onze klas.


4C wenst iedereen een prettige vakantie en fijne feestdagen toe! We zien jullie terug in 2019.

Klaar voor het nieuwjaarszingen!

Allereerst willen wij de gemeente bedanken voor de mooie zingzakken die de kindjes van de blauwe klas hebben gekregen.

Samen met de juf oefende ze nog enkele liedjes met wensen.

Onze kleuters zijn alvast enthousiast om deze mooie traditie van nieuwjaarszingen verder te zetten.

Op maandag 31 december mag je ze verwelkomen.

We doen ook een oproep aan alle andere kinderen om van deur tot deur de warme nieuwjaarswensen te gaan zingen!

Veel plezier!

Fijne feestdagen en een gezond 2019!

Onze school bekroond met Verkeer op School-medaille

Infoavond nieuwe instappers

Voorleesweek

Voorlezen! Dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud.

Daarom zijn wij van 3S enorm blij dat er tijdens de voorleesweek heel wat  (groot)ouders bereid waren om in onze klas een verhaaltje te komen lezen. Sinterklaas, Roodkapje, De Griezels …  Ze brachten ons allemaal in een andere wereld.


Ook onze meters en peters van 6B hadden speciaal voor ons in de bib een mooi boek gekozen. In kleine groepjes mochten we bij hen luisteren naar hun verhaaltjes.

Via deze weg willen we al onze voorlezers heel hard bedanken!

Het was een fijne week.

100 jaar Groote Oorlog

Een eeuw terug in het dorpsschooltje van Hoeselt

Kindergemeenteraad 2018-2019

Verkozen tot kindergemeenteraadslid:


- Dieuwke Daneels

- Sjouke Hartmann

- Luna Pauwels

- Bjorn Scherens

- Sil Hennaut

- Ferre Van Turnhout

- Brent Goris


Proficiat met jullie verkiezing tot kindergemeenteraadslid!

De nieuwe ANNA-klas

Onze nieuwe ANNA-klas en het appelblauwzeegroene kleurtje zijn helemaal goedgekeurd door onze kleuters van de 3de kleuterklas :-)

Fit en gezond het schooljaar rond

Vol energie van het leven genieten is de boodschap!

Iedere maand komt Moovie één van de basisvaardigheden van bewegen tonen. Tijdens de maand die daarop volgt oefenen de kinderen deze vaardigheid verder in. Elke maand krijgen ze ook een andere uitdaging.


•Uitdaging 1: het themaliedje ‘ Ik heb zin om te bewegen’ en het bijpassende dansje kennen. Op 1 oktober kwam ‘Moovie’ onze mascotte kijken of al onze kinderen geslaagd waren voor deze uitdaging.


•Uitdaging 2: een dagje non-stop wandelen of lopen.

Tijdens de lessen was er telkens een kind buiten op de speelplaats aan het wandelen of lopen. Ze losten elkaar telkens af zodat iedereen zijn of haar steentje kon bijdragen. Tijdens de speeltijden namen de leerkrachten deze taak over. Zo hebben we ervoor gezorgd dat er de hele dag ( 08.45 uur tot 16.00 uur) non stop iemand heeft gewandeld of gelopen. Dit was een fijne uitdaging voor iedereen en ze werd met veel enthousiasme uitgevoerd. Wat een actieve dag!


Onze kinderen mochten ook proeven van een lekkere smoothie. Eind oktober bieden we pompoensoep aan tijdens de speeltijd. Want bij veel beweging hoort natuurlijk ook gezonde voeding.

We nemen ook deel aan sportactiviteiten in onze gemeente zoals de scholenveldloop, de Neteloop en ook aan onze eigen Halloweenwandeling die georganiseerd wordt door onze ouderkring op zaterdag 20 oktober.


Op naar uitdaging 3!

We willen iedereen aanzetten tot veel bewegen. Neem de tijd voor een heerlijke herfstwandeling in onze prachtige Herebossen of langs de Nete. Hulshout heeft zoveel mooie plekjes om van te genieten!


Ons nieuwe jaarthema :

Infoavonden instappers voor 2020-2021 (onder voorbehoud): 

 

Dinsdag 25 augustus 2020

Woensdag 25 november 2020

Woensdag 17 maart 2021

Welkom!

De volgende dagen wordt onze website weer helemaal geupdate met de info van het nieuwe schooljaar.

Bekijk onze sc(h)ool-movie